• You are here:
  • Traveline
  • Политика конфиденциальности

Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Керування даними сайтом travelonline.com.ua (далі - «Сайт») здійснюється Traveline Agency — ФОП Пєтухова Ірина Миколаївна, код ЄДРПОУ 2493601607, яка діє відповідно до вимог законодавства України (далі - «Агент»).

Агент з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими сайтом сервісами; в зв'язку з чим, Агент прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей або сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів сайту кожному користувачеві.

У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі - «Політика») встановлено порядок здійснення Агентом обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія Агента з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактна інформація для користувача про доступ, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та поводження з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас стосовно захисту персональних даних.

Загальні положення

Збір і використання персональних даних

Розпорядником персональних даних користувачів сайту є Агент.

При використанні користувачем сервісів сайту Агентом здійснюється обробка даних користувача, а саме:

  • даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами
  • файли cookie
  • IP-адреси
  • параметри і настройки інтернет-браузерів (User-agent).

Агент збирає тільки ті персональні дані, які свідомо і добровільно надані Вами як суб'єктом персональних даних в цілях використання сервісів сайту, що відповідно до вимог законодавства є виразом згоди суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до мети їх обробки, сформульованої в цій Політиці.

При відвідуванні сайту фіксуються всі входи в систему. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються. Звертаємо увагу, що Агент обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідної виключно для виконання запиту суб'єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли необхідно буде запросити необов'язкову інформацію, користувач буде повідомлений про це в момент збору такої інформації.

Агент не збирає будь-яку інформацію, до обробки якої законодавством встановлено певні вимоги, таку, як інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Агент збирає дані про статистику відвідування сайту. Відомості можуть містити інформацію про трафік, браузери користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

Цілі використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів сайту, обміну інформацією / новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно та на виконання законів України, в тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також інших актів, що регулюють діяльність Агента.

Термін придатності персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно з метою їх обробки.

Після того, як суб'єкт персональних даних не є користувачем сайту, його персональні дані також автоматично видаляються.

Використання файлів cookie

Cookie — це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які направляються веб-браузером і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути постійними файлами cookie та зберігатися в комп'ютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie діляться на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).

Збережені файли cookie ідентифікують не конкретного користувача, а використовуваний пристрій користувача за допомогою ідентифікаційних міток, що генеруються у випадковому порядку.

Важливо:

  • при повторному відвідуванні користувачем сайту, дані файлів cookie оновлюються
  • в більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів і / або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Агент дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, для цього Агенту необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, переваги і інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Агенту поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Агент використовує такі категорії файлів cookie:

  • Строго необхідні файли cookie — потрібні для пересування користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також, здійснюють запам'ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в рамках однієї сесії.
  • Експлуатаційні файли cookie — агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння які саме розділи і сервіси сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна і / або маркетингова кампанія і т.д. Уся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
  • Функціональні файли cookie — використовуються для збереження параметрів змін, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім'я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарів / заявками / замовленнями, мова сайту, місцезнаходження, відомості про те, надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування сайту. Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в опитуваннях, голосуваннях і взаємодія з соціальними мережами. Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам'ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
  • Цільові файли cookie — використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільової рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування сайту. Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесах для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики

Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Агент користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Instagram, сервіси Google і інші.

Наведені для прикладу, компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті.

Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс. Наприклад, умови використання Google Analytics.

Керування файлами cookie

Основні веб-браузери (Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari for macOS, Microsoft Edge) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити скористайтеся функцією довідки в своєму браузері, або на офіційному сайті:

  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Opera
  • Safari for macOS
  • Microsoft Edge

Важлмиво:

  • конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися
  • варто нагадати, що повноцінна робота з сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальших відвідинах сайту, користувачеві буде повторно пропонуватися включення і використання файлів cookie.

Інформація про користувачів, отримана за допомогою файлів cookie не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

Взаємодія компанії з третіми особами щодо персональних даних

Агент не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. Агент розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, так вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останньої Агенту.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дію цієї Політики на такі сайти не поширюватиметься. У зв'язку з чим, Агент рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного сайту перед тим, як передавати персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Конфіденційність активності суб'єкта персональних даних на сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу, або електронну пошту користувача захищені відповідно до чинного законодавства. Тобто, Агент жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» користувача при використанні останнім сервісів Сайту.

Захист персональних даних

Агент використовує загальноприйняті стандарти захисту технологічної та операційної інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, Агент не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами регулювання Агента .

Агент забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення, або обробки такої інформації і даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Агент надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим співробітникам, які погодилися на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних відповідно до вимог Агента.

Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи допускається виключно у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

У разі внесення суттєвих змін до цієї Політики Агентом буде розміщено повідомлення на Сайті і зазначено термін набуття чинності цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного строку ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означає, що Ви згодні з відповідними змінами Політики.

Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.